Menu
Karsten Warholms spesialsko. Her på trening på Olympiastadion før EM i München 2022. Foto: Lise Åserud / NTB

Warholm testet EM-stadion og viste fram «superskoene»

Karsten Warholm er klar for friidretts-EM i München og prøvde ut Olympiastadion. Der skal han prøve å revansjere VM-fiaskoen fra Eugene i juli.

Av NTB | 14.08.2022 15:00:43

Sport: Warholm løp inn til en skuffende 7.-plass under 400 meter hekk i VM i Eugene. Det kom etter han hadde slitt med lårskade i en måneds tid før mesterskapet.

– Jeg ser fram til å løpe her og håper å slå tilbake. Det har vært en utfordrende sesong, sa Warholm under en pressekonferanse i München søndag.

Han gjorde en del av sin opptrening etter skade i den tyske byen. Warholm var i strålende humør i møtet med mediene.

26-åringen har fra før ett EM-gull på distansen fra Berlin 2018. Han har også to VM-gull og et OL-gull fra henholdsvis London 2017, Doha 2019 og Tokyo 2021.

I München skal Warholm prøve å revansjere VM-fiaskoen fra Eugene med sine nye «supersko», som han tidligere har omtalt som de «verste» på markedet.

– I frykt for å være en hykler, har vi kanskje bygd de «verste» skoene på markedet. Og de får jeg forhåpentlig døpt i VM. Så jeg er både litt stolt og skamfull av det, sa Warholm til NRK før mesterskapet i Eugene.

26-åringen har sammen med trener Leif Olav Alnes og utstyrsleverandøren Puma laget nye «supersko», som han for første gang brukte under VM. Warholm mener skoene kan flytte grenser. Warholm og Alnes har tidligere vært svært kritiske til utviklingen av utstyr i friidretten.

(©NTB)

Flere nyheter: