reklame
Menu
Karsten Warholm forsøkte å slå verdensrekorden da han løp i Tsjekkia denne uka. Neste uke blir det løp i Roma, før han tar en avgjørelse om det blir NM-deltakelse eller ikke. Foto: Petr David Josek/AP/NTB scanpix.

Warholm tar NM-avgjørelse etter Diamond League-stevnet i Roma

Friidrettsstjernen Karsten Warholm løper i Diamond League-stevnet i Roma neste uke. Først etter det tar han en avgjørelse på om han vil delta i NM i Bergen.

Av NTB | 11.09.2020 14:53:06

Sport: Friidretts-NM i Bergen er i fare som følge av smittesituasjonen i byen. Mandag bestemmer Norges Friidrettsforbund seg for om det blir mesterskap eller ikke.

Men den største stjernen som er påmeldt, hekkeløper og verdensmester Karsten Warholm, vil ikke bestemme seg for om han stiller til start før torsdag, dagen før NM innledes. Da har han løpt Diamond League-stevnet i Roma.

– Planen er å springe i DL-stevnet i Roma. Når det gjelder NM, så følger vi situasjonen nøye. Dersom det blir arrangert NM, så blir min beslutning rundt deltakelse tatt etter løpet i Roma, sier Warholm til NTB.

Team Warholm støtter ellers opp om arbeidet Norges Friidrettsforbund gjør for å sikre at mesterskapet, hvis det blir arrangert, skjer på en trygg måte.

– Vi synes friidrettspresident Ketil Tømmernes uttrykte det godt til NRK, der han uttaler at å hindre og forebygge smittespredning er det aller viktigste, sier Warholm.

Hekkeløperen har vært på jakt etter Kevin Youngs 28 år gamle verdensrekord på 400 meter hekk i den koronapregede sesongen, men har foreløpig ikke klart å slette den.

(©NTB)

Flere nyheter: