Menu
Karsten Warholm vant 400 m hekk under EM i friidrett i München. Foto: Lise Åserud / NTB

Warholm stormet inn til nytt EM-gull på 400 meter hekk

Karsten Warholm viste konkurrentene ryggen og forsvarte gullet på 400 meter hekk under friidretts-EM i München fredag.

Av NTB | 14.08.2022 22:11:06

Sport: Warholm var storfavoritt foran finalen på spesialdistansen og skuffet ikke. Dimna-løperen ble klokket inn til tiden 47,12.

Franske Wilfried Happio var regnet som Warholms tøffeste rival, men var sjanseløs i duellen mot nordmannen. Happio fikk sølvet på tiden 48,56.

Den tyrkiske veteranen Yasmani Copello tok bronsemedaljen med 48,78.

– Det er alltid kjekkest å komme først i mål. Det ble en veldig bra tid. Han safet nok litt, og det tror jeg var lurt. Likevel ble det en solid seiersmargin, sa trener Leif Olav Alnes til NRK.

Vinnertiden 47,12 var ny mesterskapsrekord. Den gamle tilhørte

Med fredagens gull fikk Karsten Warholm en liten revansj etter VM-nedturen fra Eugene i juli. Da stivnet han på tampen og endte på en skuffende 7.-plass. Det resultatet kom i kjølvannet av at han hadde slitt med en lårskade i seks uker før mesterskapet.

Foran EM i München har Warholm fått lagt inn en tiltrengt treningsperiode. Den bidro til at han igjen var tilbake på toppen av resultatlistene.

I forkant av fredagens finale fikk Warholm og trener Leif Olav Alnes avbrutt sin planlagte oppvarming da duoen måtte forlate treningsområdet inne på Olympiastadion fordi de hadde med seg egne hekker.

Warholm står med verdensrekorden på 400 meter hekk. Den lyder på 45,94 og ble satt under Tokyo-OL i fjor.

(©NTB)