Menu
Karsten Warholm hilser på Rai Benjamin under semifinalen på 400 meter hekk på Olympic Stadion i Tokyo søndag. Foto: Lise Åserud / NTB.

Warholm-rival: – Ikke noe ond blod mellom oss

Rai Benjamin mener seg misforstått og slaktet av norske medier og sier at han har «snakket» ut med Karsten Warholm.

Av NTB | 01.08.2021 15:17:24

Sport: Benjamin er en sympatisk kar som ikke vil ha på seg at han er hoven. Han sier at det slett ikke var hans intensjon å diskreditere Karsten Warholms verdensrekordløp slik han hevder enkelte har fremstilt det som.

– Vi snakker mye sammen på bakrommet når vi møtes. Mediene forsøker å sette oss opp mot hverandre, men det er ikke slik i det hele tatt. Han er en riktig cool fyr. Det er ikke slik at vi ikke snakker sammen. Vi hadde en god samtale da vi møttes her før løpet. Det er som normalt, sa Benjamin til norsk og amerikansk presse etter semifinaleløpet på OL-stadion søndag.

Det ligger an til en heidundrende finale med de to i hovedrollene.

– Jeg liker ham. Vi er konkurrenter. Han løper fort, jeg løper fort. Vi ønsker begge å bli bedre utøvere. Det er det som gjør at vi løper så fort, sa Benjamin.

– Vi har snakket ut om det som har vært skrevet, og vi ordnet opp mellom oss. Vi forstår hverandre. Det er ikke noe ondt blod mellom oss.

Benjamin lot seg ikke affisere av at Warholm snek seg forbi på oppløpet.

Benjamin sa at han slett ikke tok ut sitt beste, og det viste også løpet.

– Jeg ville bare sikre meg en av de to første plassene. Jeg følte meg ganske sterk. Jeg bestemte meg for roe ned mot slutten, sa han.

– Hvor mye sparte du?

– Jeg sparte en god del. Jeg ville ikke bruke for mye krefter i en semifinale. Det handlet om å gjøre jobben, og det var det jeg gjorde.

Der vant Warholm etter et par kjappe og lange steg mot slutten med tiden 47,30. Benjamin kom inn sju hundredeler bak.

– Mind game? I så fall virket det ikke. Han er en utøver som vil vinne.

(©NTB)

Flere nyheter: