Menu
Karsten Warholm uttrykker optimisme rundt VM-deltakelse i juli. Foto: Erik Johansen / NTB

Warholm optimistisk om VM-deltakelse: – Det kan gå

Hekkeløper Karsten Warholm sier at forutsetningene er på plass for at han kan rekke friidretts-VM i Eugene i juli, skriver VG.

Av NTB | 20.06.2022 21:15:56

Sport: I sesongdebuten i marokkanske Rabat for to uker siden pådro Warholm seg en skade. Han stoppet etter første hekk og fikk tidlig en ispose på låret.

26-åringen trodde i etterkant at det handlet om en krampe, men på Olympiatoppen avdekket lege Thomas Torgalsen en skade i bicepsmuskelen i høyre baklår. De første prognosene tilsa en skadepause på tre-fire uker.

Warholm har siden vært på behandling hos den kjente tyske legen Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart på hans klinikk. Nå er han tilbake fra Tyskland, og til VG sier den regjerende verdensmesteren at forutsetningene er på plass for en mulig VM-deltakelse.

– Jeg er absolutt klar på at det kan gå. Prognosene sier at det skal være mulig. Men det henger fortsatt litt i luften, det er åpenbart, sier han og legger til:

– Forbeholdene er viktige.

Han påpeker at han må kunne løpe uten å være redd for nye skader før han tar en endelig avgjørelse. Ifølge VG vil Warholm og trener Leif Olav Alnes reise til Norges VM-leir i California ni dager før mesterskapet starter 15. juli.

(©NTB)