Menu
En lårskadd Karsten Warholm går spennende uker i møte. Foto: Javad Parsa / NTB

Warholm mister Bislett Games – lårskaden truer tittelforsvaret i VM

Karsten Warholm fikk tirsdag sjekket lårproblemene han fikk i Marokko i helgen. Der ble det konstatert en skade som truer hans VM-deltakelse neste måned.

Av NTB | 07.06.2022 15:30:56

Medisin og helse: – Nå handler det om å være rasjonell og ta de riktige valgene for å maksimere sjansen for å bli klar til viktige mesterskap senere i sesongen. Jeg får bare håpe at marginene er på min side i tiden framover. Tiden vil vise hva som er mulig i dagene, ukene og månedene som kommer, sier Warholm i en pressemelding.

Det var lege Thomas Torgalsen ved Olympiatoppen som først fortalte om skaden til VG. Han fikk oppgaven med å undersøke Warholm og avdekket en liten skade i bicepsmuskelen i høyre baklår.

– Det er kanskje den mest vanlige sprintskaden. Jeg har sett den mange ganger, sier Torgalsen.

– Når det brenner på dass, så er det viktig å puste med magen. Men det aller viktigste er å slukke brannen. Denne skadesituasjonen skal vi prøve å håndtere på best mulig måte, sier trener Leif Olav Alnes.

I august står EM i München på programmet.

– Vi står foran en viktig sesong, og et av høydepunktene som jeg har sett veldig fram til, var å konkurrere på et fullsatt Bislett stadion. Jeg er selvsagt lei meg for at det ikke blir noe Bislett Games for meg i år, men i slike situasjoner må jeg være klok og ta de riktige beslutningene, sier Warholm og fortsetter:

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig å få en slik sesongstart. Når dette først har skjedd, må skaden håndteres på en så god og sikker måte som mulig. Da må man ofte ta tiden til hjelp, og det må jeg bare finne meg i.

Etterpå uttalte Warholm at han trodde det dreide seg om en krampe, men i Oslo fikk han påvist en reell skade.

– Jeg hadde en god oppvarming og alt så bra ut i forkant av konkurransen i Rabat. Det var ingen problemer på forhånd. Det første varselet kom i satsen inn mot hekken med høyre bein. Dette skapte en ubalanse som førte til at jeg slo kneet i hekken, sier hekkestjernen.

Foruten Bislett Games er det klart at han går glipp av Diamond League-konkurransen i Stockholm i slutten av juni.

Noen uker senere senket han tiden til 45,94. Den ga ham OL-gullet i Tokyo.

Warholm har i år holdt igjen på å konkurrere. Han hadde opprinnelig lagt opp til å ha sesongstarten på Bislett, men følte for å komme i gang litt tidligere. Grepet med å stille i Marokko slo ikke heldig ut.

Friidretts-VM i Eugene, Oregon varer fra 15 til 24. juli. Der skal Warholm etter planen stille som regjerende mester på 400 meter hekk. Nå blir det en kamp mot klokka.

Warholm fikk en vond sesongstart i søndagens Diamond League-stevne i Rabat. Han tok seg til låret og stoppet opp etter første hekk.

For første gang siden 2013 går det stjernespekkede Bislett-stevnet uten Warholm. I fjor løp han inn til 46,70 og verdensrekord på 400 meter hekk i kveldsvarmen i Oslo.

(©NTB)

Flere nyheter: