Menu
Karsten Warholm bekrefter deltakelse i VM. Foto: Erik Johansen / NTB

Warholm melder seg VM-klar: – Føler at jeg er tilbake

Norges hekkstjerne Karsten Warholm bekreftet onsdag at han stiller til start på 400 meter hekk under friidretts-VM i amerikanske Eugene om tre dager.

Av NTB | 13.07.2022 21:30:40

Sport: Det ble klart under en pressekonferanse onsdag.

– De fem-seks siste ukene har vært et helvete. Vi har testet litt, og jeg føler meg ganske trygg på at vi er nære 100 prosent, sa Warholm ifølge Dagbladet.

– Nå føler jeg at jeg er tilbake, fortsatte han.

Warholm har tidligere opplyst at han har følt seg «mentalt klar for å konkurrere igjen», men en offisiell bekreftelse har latt vente på seg. Han har holdt kortene tett til brystet hva gjelder rehabiliteringen.

– Det er antageligvis den tøffeste oppgaven jeg har tatt fatt på i karrieren, sa han.

Det har lenge vært usikkerhet rundt nordmannens VM-deltakelse etter at han pådro seg en lårskade i sesongåpningen i Marokko tidlig i juni.

I etterkant har han trent seg opp, og han har blant annet vært til behandling hos den kjente tyske legen Hans Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

– Jeg er tittelforsvarer. Om jeg drar dit, er det fordi jeg har noe å komme med, sa Warholm ifølge TV 2.

– Nå kan jeg si at jeg føler meg klar. Og når jeg føler meg klar, er det 100 prosent, fortsatte han.

Warholm starter VM i amerikanske Eugene 16. juli med forsøksheat. Deretter venter semifinale 17. før finalen på øvelsen går natt til 20. juli norsk tid.

Warholm er regjerende mester på distansen. Han vant først i London i 2017 før han triumferte i Doha i 2019. Han er også verdensrekordholder på øvelsen etter seieren i Tokyo-OL i fjor sommer.

(©NTB)

Flere nyheter: