reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Karsten Warholm var like suveren som forventet under Istaf-stevnet i Berlin. Foto: Christine Olsson, TT / NTB scanpix

Warholm med superløp i Berlin – verdensrekorden glapp

Karsten Warholm var overlegen på favorittdistansen 400 meter hekk under ISTAF-stevnet i Berlin, men klarte ikke å slå Kevin Youngs verdensrekord fra 1992.

Av NTB | 13.09.2020 18:08:07

Sport: Nordmannen vant med tiden 47,08 på Olympiastadion i den tyske hovedstaden. Bare seks personer har noen gang løpt distansen raskere. Estiske Rasmus Mägi kom på 2.-plass med 49,22.

Det var nettopp i Berlin i 2018 at Warholm vant EM-gull på samme øvelse med 47,64.

– Jeg har veldig gode minner fra den blå banen på Olympiastadion. Fansen er flott, sa Warholm til Istaf-stevnets nettsted forrige uke.

Sist uke ble det en overlegen seier i Ostrava, men «bare» med tiden 47,62. Det var Warholms svakeste tid på distansen denne sesongen. Han slo oppgitt ut med armene etterpå, men angret på reaksjonen sin siden.

– Det føles litt teit når jeg tenker på dem som kommer 15 meter bak, hva de må føle. I kampens hete gjør man ting man etterpå tenker at «dette blir tåpelig», sa Warholm i etterkant av løpet.

I slutten av august forbedret han sin egen europarekord med 46,87 i Diamond League-stevnet i Stockholm. Det er 11 hundredels sekund bak Youngs verdensrekord fra OL i Barcelona i 1992.

Neste mulighet til å slå verdensrekorden er Diamond League-stevnet i Roma kommende torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: