Menu
Karsten Warholm vil igjen prøve seg to gull i samme EM. Han går for seier på 400 meter både med og uten hekker. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Warholm går for EM-dobbel: – Jeg elsker utfordringer

I EM i 2018 fikk Karsten Warholm det tungt i finalen på 400 meter flatt. Han har tro på at en ny EM-dobling skal lykkes bedre i Paris i august.

Av NTB | 11.02.2020 21:16:32

Sport: Den norske friidrettsstjernen har nemlig bestemt seg for igjen å kombinere 400 meter hekk og 400 meter flatt i EM.

– Jeg elsker utfordringer og en dobbel i Paris vil bli hardt. Jeg prøvde det i Berlin og kom til finalene. Da lærte jeg at det var tøft, men mulig, sier Warholm til Det europeiske friidrettsforbundet.

– Jeg vet jeg kan gjøre det bedre i Paris, tilføyer han.

Det var VG som første omtalte saken i Norge.

Warholm vil i så fall få et tøft program i EM. Semifinalen på 400 meter hekk går på formiddagen samme dag som finalen på 400 meter flatt. Totalt må han løpe fire heat på tre dager.

Sist Warholm prøvde den samme dobbelen var i EM i Berlin i 2018. Den gang endte det med gull i hekkeøvelsen. Han tok seg også lett til finalen på 400 flatt, men der sa det stopp.

Dimna-løperen endte til slutt sist i finaleheatet.

For Warholm starter EM med semifinale på 400 meter flatt 25. august. Finalen på 400 meter hekk i OL er 4. august. I Tokyo skal han kun løpe langhekk.

(©NTB)

Flere nyheter: