Menu
Karsten Warholm etter semifinalen i 400 meter hekk i EM i friidrett i München 2022 på Olympiastadion i Tyskland. Foto: Lise Åserud / NTB

Warholm enkelt til EM-finale: – I morgen springer jeg som om jeg har fanden i ryggen

Karsten Warhol (26) hadde full kontroll i sitt semifinaleheat på 400 meter hekk og fikk blod på tann foran finalen fredag kveld.

Av NTB | 18.08.2022 12:31:08

Sport: Warholm vant uten problemer og klokket inn på tiden 48,38 sekunder. Franske Ludvy Vaillant kvalifiserte seg på 2.-plass i heatet med tiden 48,52.

I det første semifinaleheatet vant franske Wilfried Happio med tiden 48,89 sekunder.

I finalen fredag skal han prøve å revansjere VM-løpet fra Eugene i juli. Der stivnet han på tampen og løp inn til en skuffende 7.-plass. Det kom etter at han hadde slitt med en lårskade i seks uker før mesterskapet.

Semifinaleløpet gikk helt uten trøbbel fram mot den siste hekken. Der ble det litt vel mye «tripping», og han tapte fart.

– Den siste hekken ble litt vanskelig. Jeg prøvde meg på 14-stegsrytme bare for å leke meg litt. Da jeg gikk forbi alle i svingen var det en fantastisk mulighet til å prøve. Det var ikke helt vellykket, men jeg fikk i hvert fall prøvd sølvfoten. Det var bare artig. Men i morgen er det fullt alvor, sa Warholm til den skrivende, norske pressen.

– Bra. Med et litt kinkig utgangspunkt så jeg egentlig for meg at vi skulle stå her og snakke om enda drøyere tider. Jeg synes at jeg skrapet meg sammen på en bra måte. Jeg føler at denne semifinaletiden er ganske sterk, og at det er mer å gå på.

Warholm var god fornøyd med tiden. Den var 38 hundredeler svakere enn under VM i Eugene i juli.

– Jeg er veldig fornøyd med tiden. Helt konge. Det var kun å vinne heatet som var viktig. Det var full kontroll, og det var det viktigste.

Han hadde heller ingenting å utsette på forberedelsene.

– Jeg er fornøyd med at jeg både fikk trent og skaffe meg overskudd. Jeg kunne ikke hatt det noe bedre inn mot EM.

– Det kom en tysker til finalen, og tyskerne drar opp magiske ting av hatten når hjemmepublikummet er påskrudd. I morgen springer jeg som om jeg har fanden i ryggen.

Warholm står med verdensrekorden på distansen. Den lyder på 45,94 og ble satt under Tokyo-OL i fjor.

26-åringen fra Ulsteinvik er forberedt på en hard finale. Franskmannen Happio er ikke til å spøke, og tillegg kom en tysker seg videre. Flere tyskere har prestert over evne på hjemmebane i EM.

(©NTB)