Menu
Karsten Warholm har reist til Tyskland for å forsøke å bli bra til VM i Eugene i juli. Foto: Javad Parsa / NTB

Warholm behandles hos kjent tysk lege

Karsten Warholm har reist til Tyskland og den kjente legen Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart i håp om å få leget lårskaden i tide til VM i Eugene, skriver NRK.

Av NTB | 09.06.2022 09:01:03

Sport: Verdensmesterskapet går av stabelen i midten av juli, og det er en fare for at det går uten den norske hekkstjernen. Han er regjerende VM- og OL-mester på 400 meter hekk.

Tirsdag ble det klart at lårskaden var verre en fryktet, noe som gjør at han ikke blir å se i Bislett Games om en uke. Nå har han og trener Leif Olav Alnes reist til Tyskland i håp om å bli fortere bra, bekrefter mor og manager Kristine Haddal overfor NRK.

– Onsdag reiste han til behandling på Müller-Wohlfart-klinikken. Dette er etter anbefaling og i samarbeid med partner og utstyrsleverandør Puma, skriver hun.

Tidligere har Usain Bolt hatt god nytte av den tyske legen, og det jamaicanske sprintikonet har blant annet sagt at Müller-Wohlfart har mye av æren for OL-gullet i 2016. Bolt var da også partner med Puma.

Ifølge lege Thomas Torgalsen på Olympiatoppen kan en slik skade holde en utøver ute i gjennomsnitt tre til fire uker. Han sier også at utøverne selv står fritt til å velge hvor de vil behandles.

(©NTB)

Flere nyheter: