Menu
Forrige uke var den verste på Wall Street siden finanskrisen. Denne uken startet med mer nedgang etter at krisepakken ikke ble ferdig behandlet i Senatet i helgen. Illustrasjonsfoto: John Minchillo / AP / NTB scanpix

Wall Street i rødt tross omfattende løfter fra USAs sentralbank

New York-børsene startet uka i rødt og lå mandag ettermiddag mellom 2 og 4 prosent ned selv om USAs sentralbank kunngjorde nye og svært omfattende tiltak.

Av NTB | 23.03.2020 18:48:28

Økonomi og næringsliv: Den industritunge Dow Jones-indeksen måtte notere en nedgang på 3 prosent da børsene stengte mandag, mens den bredt sammensatte S&P 500-indeksen endte ned 2,9 prosent.

Den teknologidominerte Nasdaq-indeksen endte dagen med en nedgang på 0,3 prosent.

I løpet av dagen opplevde de store indeksene et fall på hele 5 prosent før de tok seg inn igjen.

Nedgangen forklares i stor grad med at dødstallene som følge av koronaviruset fortetter å stige, og ikke minst av at republikanerne og demokratene i Senatet heller ikke mandag greide å bli enige om en gedigen krisepakke som skal holde liv i amerikansk næringsliv mens koronaviruset herjer.

Nedgangen kom selv om sentralbanken Federal Reserve samme dag lovet å kjøpe så mange statsobligasjoner og andre gjeldspapirer fra regjeringen som trengs for å holde økonomien gående. Samtidig vil den begynne å låne ut penger til både små og store bedrifter, samt til lokale myndigheter som trenger hjelp for å takle krisen.

Men selv om tiltakene er mer omfattende enn under finanskrisen i 2008, greide de ikke å snu stemningen på børsene, verken i USA eller i Europa.

(©NTB)

Flere nyheter: