Menu
Demokratenes flertallsleder i Representantenes hus Nancy Pelosi. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB

Wall Street i rødt etter Trumps nei til krisepakkeforhandlinger

Aksjekursene falt på Wall Street etter Donald Trumps melding om at han har instruert republikanerne i Kongressen om å stanse forhandlingene om en ny krisepakke.

Av NTB | 06.10.2020 22:53:00

Medisin og helse: Demokratenes flertallsleder i Representantenes hus Nancy Pelosi langer ut mot Trump etter avgjørelsen.

– I dag har president Trump nok en gang vist sitt sanne jeg: Han har satt seg selv først på bekostning av landet med full medvirkning fra de republikanske medlemmene av Kongressen, sier Pelosi, som også beskriver situasjonen i Det hvite hus som «komplett kaos».

Republikanerne og demokratene i Kongressen har i lang tid forsøkt å få på plass en ny økonomisk krisepakke for å dempe virkningene av koronapandemien.

Tirsdag la imidlertid Trump ut en serie Twitter-meldinger der han skriver at han har gitt instruks om å stanse forhandlingene fram til valget 3. november. Han lover imidlertid en stimuleringspakke «etter valget, umiddelbart etter at jeg vinner».

Trump skriver også at han har bedt Senatets flertallsleder Mitch McConnell om heller å fokusere helt og holdent på å få Amy Coney Barrett godkjent som ny høyesterettsdommer.

– Økonomien går svært bra, skriver presidenten.

Ved stengetid tirsdag måtte Dow Jones-indeksen notere en nedgang på 1,3 prosent, den brede S&P 500-indeksen en nedgang på 1,4 prosent, mens teknologiindeksen Nasdaq hadde falt med 1,6 prosent. Sistnevnte lå an til en oppgang på 0,5 prosent før Trump kom med meldingen om at alle forhandlinger om en ny krisepakke er stanset.

(©NTB)

Flere nyheter: