Menu
Søren Wærenskjold kunne ikle seg verdensmestertrøya etter temposeieren i U23-VM mandag. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB

Wærenskjold sikret tempogull i U23-VM: – En utrolig opplevelse

Søren Wærenskjold (22) kopierte Thor Hushovd fra 1998 og tok gullet i temposykling under U23-VM i australske Wollongong.

Av NTB | 19.09.2022 09:40:45

Sport: Nordmannen disponerte kreftene tilnærmet perfekt da han knuste konkurrentene i tempoløypa i Australia. Wærenskjold endte 16 sekunder foran belgiske Alec Segaert og 24 sekunder foran britiske Leo Hayter, som tok sølvet og bronsen.

– Det var sykt. Jeg føler meg tom og veldig, veldig lettet. Det var en utrolig opplevelse. Jeg gjorde et bra løp og åpnet ganske hardt, men hadde ganske mye krefter igjen på slutten. Det gikk egentlig veldig bra, så jeg er veldig fornøyd. Det betyr veldig mye, sa Wærenskjold til TV 2 og forklarte gullresepten med en dråpe champagne til middagen dagen før.

194 centimeter høye Wærenskjold passerte som nummer to bak britiske Leo Hayter ved de to første passeringene. Til den tredje mellomtiden hadde 22-åringen tråkket ordentlig til og passerte til bestetid.

– Det ser ut som han har masse krefter. Det er ingen som hadde fulgt han om dette var på slutten av en etappe eller et ritt, kommenterte Christian Paasche på TV 2.

– Jeg fikk noen tips av Tobias i går om at jeg måtte spare litt på kruttet i bakkene og ha igjen litt energi den siste runden, sa Wærenskjold.

Bak kom Segaert stormende. Belgieren tok ledelsen ved første mellomtid, men klarte ikke å holde Wærenskjolds fart inn mot mål og endte som nummer to.

– Jeg visste at jeg hadde en god sisterunde, men jeg var litt usikker mot slutten der. Det var noen oppturer og nedturer, men da jeg så han lå bak mot slutten ble jeg lettet, sa 22-åringen.

– Jeg vil sende en hilsen til Hans Falk, som er på sykehuset. Jeg ønsker han det beste, sa den nybakte verdensmesteren.

Hushovd, som regnes som kanskje tidenes beste norske syklist, ble også tempoverdensmester som U23-rytter i Valkenburg i 1998.

Søndag sjokkerte Tobias Foss en hel sykkelverden da han tok gullet og sikret Norges første VM-medalje i temposykling.

– Vi har alltid blitt sett på som en nasjon som ikke har vært så gode på tempo, så det var bra at vi fikk snudd det, sa Wærenskjold.

– Det er gutter som har jobbet hardt over lang tid og som nå har maks flyt med form og utførelse. Det er en artig tur å være med på, sa sportssjef Kurt Asle Arvesen til TV 2.

Inn mot mål økte Wærenskjold ledelsen sin til Hayter og gikk inn til soleklar ledelse med 24.16 sekunder.

Wærenskjold ga også en spesiell hilsen til sportssjef Hans Falk, som er sykmeldt på ubestemt tid etter å ha fått påvist akutt leukemi.

(©NTB)