Menu
Søren Wærenskjold (t.h.) var ikke fornøyd idet bronsen var et faktum. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB

Wærenskjold etter bronse i U23-VM: – Litt forbanna

Søren Wærenskjold tok bronse under landeveisrittet i U23-VM i Australia fredag. Kasakhstans Jevgenij Fedorov vant.

Av NTB | 23.09.2022 09:50:49

Sport: Wærenskjold og Per Strand Hagenes satt i feltet som jaktet kasakhstaneren Fedorov og tsjekkeren Mathias Fedorov.

Men hovedfeltet klarte aldri å ta igjen i bruddet, og Fedorov vant spurten.

Wærenskjold kom inn til bronse, ristet på hodet og slo flere ganger i sykkelstyret etter målgang. Etter medaljeutdelingen var han mer nøktern.

– I dag merket jeg at jeg var litt forbanna. Noe var bra og noe var dårlig (mot slutten). Men hele mesterskapet under ett kan jeg ikke klage. Det er detaljer som gjorde det, sa Wærenskjold til TV 2.

Lagkamerat Hagenes erkjenner at fredagens ritt kunne fått et annet utfall.

– Hadde vi kjørt annerledes på sisterunden, kunne vi kanskje ha tatt det. Vi gamblet litt. Men bronse er bra det, sa Wærenskjolds lagkamerat Per Strand Hagenes til TV 2. Hagenes ble nummer 13.

– Man skal vokte seg for å stå på sidelinjen og felle dom over guttene som prøver å ta raske beslutninger når det koker og det er få kilometer igjen. Det er et alternativ at Per ofrer seg fullstendig og sørger for å lukke det (bruddet). Da må vi og krysse fingrene litt mer for at Søren får til en ordentlig bra spurt uten et opptrekk, sa han til TV 2.

Norge står hittil som beste nasjon under mesterskapet i Australia sammen med Storbritannia. Så langt har det blitt to gull og én bronse.

– Det er en typisk situasjon på slutten der flere nasjoner har hjelperyttere, men for å være helt ærlig skjønte jeg ikke helt hva de tenkte med. Man følte seg bare som en tilskuer som så at det ikke gikk på slutten der, la han til.

Sykkelsjef Jens Haugland i Uno-X er på plass i Australia og så sin egen rytter ta Norges tredje medalje under mesterskapet. Han vil ikke være for hard i vurderingen på den siste runden hvor hovedfeltet ikke maktet å ta igjen duoen i tet.

(©NTB)