reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kamila Valijeva i aksjon i et kunstløpstevne i Moskva tidligere i høst. Hennes dopingsak er ennå ikke avgjort, og det får Wada til å sende den til Idrettens voldgiftsrett. Foto: Alexander Zemlianitsjenko / AP / NTB

Wadas tålmodighet tok slutt – sender Valijeva-saken til CAS

Verdens antidopingbyrå vil ha fortgang i dopingsaken til kunstløperen Kamila Valijeva. Nå havner den på bordet til Idrettens voldgiftsrett.

Av NTB | 08.11.2022 16:41:16

Sport: Nyheten ble sluppet av Wada-president Witold Banka i en melding på Twitter tirsdag. Der delte han sin frustrasjon over manglende handling fra Russlands antidopingbyrå.

«Selv om Rusada formelt ble bedt om å løse Kamila Valijevas sak raskt, har det ikke skjedd noe som helst. Derfor kan jeg bekrefte at Wada offisielt har sendt saken til Idrettens voldgiftsrett», skriver Banka.

Wada advarte nylig de russiske antidopinglederne om at CAS ville bli trukket inn om de ikke fikk opp tempoet. Det skjedde kort tid etter at Rusada meldte at Valijeva-saken ville bli behandlet konfidensielt.

Den gang 15-årige Valijeva kom i februar til OL som stor favoritt i kunstløp og hjalp det russiske laget til seier i lagkonkurransen. Hun kom under enormt press da det ble kjent at hun hadde avlagt en positiv dopingprøve før Beijing-lekene, og hun mislyktes i kvinnenes individuelle konkurranse.

Medaljene i lagkonkurransen er ennå ikke delt ut, og USA ligger an til å få gull om Valijeva blir diskvalifisert.

Wada har myndighet til å ta en sak ut av hendene til et nasjonalt antidopingbyrå og involvere CAS. Den muligheten foreligger hvis de mener en sak ikke blir avklart innen rimelig tid.

(©NTB)