reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Det blir ikke nattog til Oslo fra Bergen stasjon i sommer, og det kommer heller ikke noe morgentog fra Oslo. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Vy dropper nattog på Bergensbanen i sommer

Vy har innstilt alle nattog på Bergensbanen i sommer som følge av passasjersvikt.

Av NTB | 04.06.2020 07:34:18

Økonomi og næringsliv: – Akkurat nå er 85 prosent av passasjerene våre borte. Vi har ikke nok kundegrunnlag til å kjøre alle avganger, og derfor har vi innstilt nattogene, bekrefter kommunikasjonssjef Nina Hauge Schage overfor NRK.

Ifølge Vy vil nattogene bli satt opp igjen så snart selskapet mener kundegrunnlaget er tilstrekkelig, forutsatt at smittesituasjonen er under kontroll.

Vy begrunner videre avgjørelsen med at det om bord på nattogene er flere kontaktflater og dermed vanskeligere å overholde smitteverntiltakene. I tillegg er det krav om mer rengjøring i togene.

Beslutningen er tatt i samarbeid med Jernbanedirektoratet. Natur og Ungdom er ikke begeistret for avgjørelsen.

– I år blir det norgesferie på de fleste. Derfor er vi helt avhengig av at togene går for å kunne velge den mest miljøvennlige reisemåten. Det er veldig leit at kapasiteten på togene blir begrenset såpass mye som det legges opp til nå, sier Matilde Løvvik, sentralstyremedlem i Natur og Ungdom.

GoAhead har heller ikke planlagt nattog på Sørlandsbanen i sommer.

– Vi innstilte alle våre nattog i mars i samarbeid med vår oppdragsgiver Jernbanedirektoratet. Alle våre nattog er derfor innstilt fram til 23. august, og slik er det inntil videre, sier pressevakt Dag Brekkan i GoAhead Norge til NTB.

Statens Järnvägar (SJ) har startet opp igjen nattogene, men i sommer skal SJ kun kjøre nattog i helgene på Dovrebanen.

(©NTB)

Flere nyheter: