Menu
VW kan vise til et godt 2019-resultat, men usikre tider går nå konsernet i møte. Foto: Jens Meyer / AP / NTB scanpix

VW stenger fabrikker i Europa

Volkswagen stålsetter seg for et vanskelig år og stenger flesteparten av konsernets fabrikker i Europa i to til tre uker på grunn av koronaviruskrisen.

Av NTB | 17.03.2020 09:32:16

Fritid: Viruspandemien «stiller oss overfor ukjente utfordringer knyttet til drift og økonomi, uttalte VW-sjef Herbert Diess da konsernet la fram sitt 2019-resultat tirsdag.

VW-gruppen, som omfatter tolv bilmerker, blant dem Porsche, Audi, Seat og Skoda, hadde i fjor en omsetning på 252,6 milliarder euro, en oppgang på 7,1 prosent fra 2018. Resultatet etter skatt endte på 13,3 milliarder euro, en oppgang på 12,8 prosent.

For inneværende år er det «nærmest umulig» å legge fram noen prognose, opplyste Diess.

Den norske importøren Harald A. Møller opplyste senere tirsdag at det ikke er helt klart hvordan fabrikkstengningen påvirker enkeltkunder i Norge, men varsler at hver enkelt kunde som kan oppleve forsinkelser, vil bli fulgt opp. Det er merkene Volkswagen, Volkswagen nyttekjøretøy, Seat, Audi og Skoda som påvirkes i Norge.

– Vi har biler på lager i Norge og biler produsert og på vei til Norge, og slik situasjonen er nå kan disse utleveres som planlagt via forhandlerapparatet vårt, sier administrerende direktør Ulf Tore Hekneby.

Han viser også til at det er iverksatt flere tiltak for å opprettholde drift i forhandlerapparatet, ettersom deler av virksomheten der er definert som samfunnskritisk av norske myndigheter.

(©NTB)

Flere nyheter: