Menu
En stor askesky stiger opp fra Taal-vulkanen sør for Filippinenes hovedstad Manila. Foto: AP / NTB scanpix

Vulkanutbrudd på Filippinene – flyplassen i Manila stengt

Vulkanutbruddet på Filippinene har ført til evakuering av flere tusen innbyggere og stenging av flyplassen i Manila.

Av NTB | 13.01.2020 07:39:36

Ulykker og naturkatastrofer: Flere arbeidsplasser og skoler også stengt.

Det er så langt ikke meldt om noen døde eller skadde som en direkte følge av utbruddet fra Taal-vulkanen, som startet søndag. Men en mann omkom i en trafikkulykke som kan ha skyldtes dårlig sikt.

Vulkanen, som ligger på en øy i en innsjø rundt 60 kilometer sør for Manila, spydde søndag damp, aske og småstein 10–15 kilometer opp i lufta, ifølge Filippinenes seismologiske institutt.

Askeskyer har blåst mer enn 100 kilometer nordover, og nådd hovedstaden. Dermed har landets hovedflyplass blitt tvunget til å stenge. Over 240 internasjonale og innenlandske flyginger er så langt kansellert.

Ifølge instituttet flommet det lava ut av vulkanen tidlig mandag, og aske- og damputslippene har gått noe tilbake. Det er vanskelig å forutsi når utbruddet vil stoppe.

Om lag 8.000 mennesker som bor på vulkanøya, er evakuert. I tillegg er flere titall tusen evakuert fra byer som ligger i nærheten av innsjøen med vulkanøya. Myndighetene regner med at flere hundre tusen kan bli evakuert i løpet av de neste dagene.

Taal-vulkanen er Filippinenes nest mest aktive og et populært utfartssted.

(©NTB)

Flere nyheter: