Menu
Vulkanen Fuego spyr ut aske og lava i det som er det kraftigste utbruddet siden 2018. Det er emn så lenge ikke behov for å evakuere folk som bor i nærheten, opplyser myndighetene. Foto: Moises Castillo / AP / NTB

Vulkanutbrudd i Guatemala

Fuego-vulkanen i Guatemala begynte torsdag å spy ut lava og aske, men det er så langt ikke nødvendig å evakuere folk, ifølge myndighetene.

Av NTB | 24.09.2021 04:37:39

Ulykker og naturkatastrofer: Utbruddet formet en rødglødende elv, som rant nedover fjellsiden. Vulkanen ligger om lag 35 kilometer sørvest for hovedstaden Guatemala City by.

– Aktiviteten vi nå ser er forenelig med starten på et såkalt strombolsk utbrudd, sier Emilio Barillas ved vulkaninstituttet Insivumeh. Den typen vulkanutbrudd består av en blanding av eksplosjoner og lavastrømmer.

Den 3.700 meter høye Fuego-vulkanen er én av tre aktive vulkaner i Guatemala og har ikke vært så aktiv siden 2018. Da førte et utbrudd til at en landsby ble jevnet med jorden og mer enn 200 mennesker døde.

Torsdag ble det meldt om aske som falt over landsbyene ved foten av vulkanen, men det er foreløpig ikke nødvendig å evakuere folk, ifølge landets beredskapsmyndigheter.

(©NTB)

Flere nyheter: