Menu
Ragnhild Haga må satse utenfor landslaget kommende sesong. Foto: Lise Åserud / NTB.

Vraket Haga satser likevel mot OL

Regjerende OL-mester Ragnhild Haga (30) er skuffet etter å ha fått beskjed om at hun må satse utenfor landslaget mot neste års vinter-OL.

Av NTB | 03.05.2021 13:10:11

Sport: Langrennsløperen avslørte selv nyheten om at hun er ute av landslaget på sin Instagram-konto mandag formiddag.

– Takk for fine og lærerike år på skiforbundets landslag. Det ble en brå slutt, men motivasjonen mot OL er fortsatt stor, skriver hun.

Til TV 2 forteller Haga at hun rett og slett er vraket.

– Det er tungt, særlig når man er veldig motivert. Litt tøft å høre at de (landslagsledelsen) prioriterer som de gjør. Jeg skjønte ikke argumentene helt. Så jeg ble litt overrasket, sier hun.

– De sier at resultatene kunne vært gode nok, men vil ha flere sprintere på laget. Man må ha en sammensetning av sprint og distanse, men det virker som de fokuserer veldig på sprint inn mot OL, fortsetter Haga.

Mot slutten av denne vinteren gjorde hun det derimot bra på favorittdistansen. Haga tok NM-sølv på 10-kilometeren, og deretter fulgte hun opp med 7.-plass i VM og 4.-plass i verdenscupen i Falun.

– Jeg mener jeg har gode nok resultater som distanseløper uansett, men det er ingen menneskerett å være på landslag, sier Haga, som opplyser at hun har funnet en trener i Oslo som skal hjelpe henne videre.

Hun har i tillegg til OL-gullet vunnet ett verdenscuprenn. Det kom i finske Ruka i starten av OL-sesongen 2017/18.

Kvinnelandslagstrener Ole Morten Iversen ønsker ikke å kommentere Haga-vrakingen før tirsdagens pressekonferanse.

– Det kan jeg ikke si noe om så lenge det er pressekonferanse og uttak i morgen. Vi som er involvert, forholder oss til det, sier Iversen til TV 2.

Hun ble olympisk mester på 10-kilometeren i fristil i 2018, og det samme mesterskapet tok hun også stafettgull. Etter det har hun hatt noen tyngre sesonger.

Norges Skiforbund kunngjør tirsdag sine lag for neste sesong. Fra før er det klart at Didrik Tønseth er ute på herresiden.

(©NTB)

Flere nyheter: