Menu
EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen dro lørdag til Kyiv for å diskutere EU-medlemskap for Ukraina. Foto: Michal Dyjuk / AP / NTB

Von der Leyen i Ukraina for å diskutere EU-medlemskap

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen dro lørdag til Kyiv for å diskutere Ukrainas søknad om medlemskap i unionen med president Volodymyr Zelenskyj.

Av NTB | 11.06.2022 11:01:02

Kuriosa og kjendiser: – Sammen med president Zelenskyj vil jeg skaffe oversikt over arbeidet som gjenstår med gjenoppbygging og stegene Ukraina har tatt på deres vei mot Europa, skrev von der Leyen på Twitter lørdag formiddag.

Hun varsler at kommisjonen vil komme med en vurdering av Ukrainas søknad «snart».

Det er ventet at EU-topper vil gå gjennom Ukrainas søknad neste uke, i forkant av EU-toppmøte 23.–24. juni som sannsynligvis vil ta opp saken.

Ukraina har presset for rask behandling av søknaden siden krigen startet, men flere EU-ledere har advart om at veien kan være lang og ta flere år eller tiår.

De påpeker Ukrainas problemer med korrupsjon som ble dokumentert før krigen, i tillegg til at andre land som Nord-Makedonia og Albania allerede var lenger på vei i søknadsprosessen.