Menu
Det hersket kaotiske forhold i sentrum av Örebro fredag kveld, der flere hundre demonstranter støtte sammen med politiet da den dansk-svenske høyreekstremisten Rasmus Paludan skulle brenne Koranen. Foto: Kicki Nilsson / TT / NTB

Voldsomme opptøyer etter koranbrenning

Gatene ser ut som en krigssone etter at innvandrermiljøer har angrepet politiet med steinkasting og fyrverkeri. Politibiler er satt fyr på, og også kapret.

Av Egil M Solberg | 16.04.2022 21:09:18

Invadereropptøyer: Så langt er 16 politifolk skadd i Sverige i opptøyene der innvandrerungdom med muslimsk bakgrunn tyr til vold som reaksjon på koranbrenning.

Demonstranter har angrepet politiet med steinkasting og fyrverkeri. Politibiler er satt fyr på, og også kapret. I Örebro tok demonstranter over en politibil og kjørte rundt med den før de satte fyr på bilen.

For tredje dagen på rad er det uroligheter i Sverige i forbindelse med den omstridte danske politikeren Rasmus Paludans planlagte koranbrenning.

Politimann: – De ville drepe

Torsdag ble det voldsomme opptøyer i Östergötland, mens det fredag ble fullt kaos i Örebro.

Lørdag meldes det om steinkasting og brennende dekk i Landskrona, hvor Paludan etter planen skulle fortsette sin koranbrennings-turné. Dette til tross for at markeringen ble besluttet flyttet til en rasteplass utenfor Malmö. To biler er satt i brann, og en bil har også kjørt igjennom sperringene, skriver Aftonbladet.

Ifølge Ekot har også en dansk journalist blitt angrepet og sparket, lørdag kveld.

Både torsdag og fredag gikk motdemonstranter til angrep på politiet, blant annet ved steinkasting. I Örebro ble det langfredag satt fyr på fire politibiler. 12 politibetjenter ble skadd i opptøyene, ifølge Expressen.

Flere nyheter: