Menu
Mange boligeiere har bedt bankene om å få slippe å betale avdrag på lånene sine den neste tiden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Voldsom pågang fra folk som vil ha avdragsfrihet på lånet

Tusenvis av kunder har bedt banken sin om avdragsfrihet på boliglånet etter at koronakrisen brøt ut. Folk som er permitterte får ja så godt som uansett.

Av NTB | 20.03.2020 15:16:59

Økonomi og næringsliv: – Vi har merket et enormt trykk fra folk som vil ha avdragsfrihet. Vi får mellom 1.000 og 1.500 henvendelser om dagen, så vi er oppe i cirka 7.500 på en uke. Det er tre-fire ganger så mange som vanlig, sier kommunikasjonssjef Synne Ekrem i Nordea til NTB.

Hun sier at alle som oppgir at de har havnet i en vanskelig situasjon på grunn av permitteringer og lignende, får ja på søknaden.

– Det er omtrent automatikk i det, sier hun.

Den samme praksisen er innført også hos Danske Bank, som opplever hundre ganger flere henvendelser om avdragsfrihet enn vanlig.

– Gebyrene som vanligvis gjelder her, har også blitt fjernet, sier pressesjef Øystein Andre Schmidt i Danske Bank Norge.

DNB merker også voldsom pågang.

– Vi får inn mange tusen søknader om avdragsfrihet hver eneste dag, og vi jobber nå på spreng for å behandle dem så raskt som over hodet mulig, sier kommunikasjonsrådgiver Cecilie Skjennald i DNB.

(©NTB)

Flere nyheter: