reklame for Sheiken Bowling
Menu
Eivind Vold ble nummer fire på 5000-meteren i padle-EM. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Vold under to sekunder fra EM-bronse – Virik nummer fem på 1000-meteren

Eivind Vold var 1,881 sekund fra å bli bronsevinner på 5000 meter under EM i padling i München søndag. Maria Virik ble femmer på 1000 meter.

Av NTB | 21.08.2022 17:30:47

Sport: Vold hang med i medaljekampen hele veien, men padlet like bak polske Rafal Rosolski i mål og ble dermed nummer fire. Portugisiske Fernando Pimenta vant foran spanjolen Walter Bouzan.

Virik åpnet hennes finale på samme distanse sterkt, og den norske 22-åringen lå lenge nærmest side om side med fire andre båter. Ved passering 500 meter var hun for alvor med i gullkampen.

Med 250 meter til mål fikk Virik det imidlertid tyngre, og hun måtte til slutt se medaljene glippe. 22-åringen ble nummer fem med tiden 4.05,974.

– Jeg hadde et mål om å gjøre det litt bedre, så jeg er litt skuffet. Jeg tror kanskje jeg åpnet litt hardt, sa Virik til NRK etter finalen.

I kampen om gullet var ungarske Noemi Pupp sterkest, mens polske Justyna Iskrzycka tok sølvet. Bronsen gikk til Isabel Contreras fra Spania.

På 1000 meter double var Vemund Næss-Jensen og Jon Amund Vold langt unna å kjempe om edelt metall, og den norske båten ble til slutt nummer åtte. Gullet gikk til Tyskland, mens Spania og Italia fulgte på plassene bak.

I B-finalen på 500 meter for kvinner tidlig søndag ettermiddag ble norske Hedda Øritsland nummer fire. I finalen på 5000 meter senere ble hun slått ut av løpet som nummer elleve og fikk ikke fullføre.

(©NTB)