Menu
Campingvogner fjernes i forbindelse med den stigende vannstanden i Vangsvatnet som flommer innover Voss camping. Voss kommune har etablert en kriseledelse for å håndtere flommen i kommunen. Foto: Stine Carlsen / Avisa Hordaland / NTB

Voksne og barn hentet ut fra flomrammet hus i Voss

Fem personer og en hund er evakuert fra et hus i Teigedalen i Voss som var truet av flom. De er i sikkerhet, men er fortsatt sperret inne av vannet.

Av NTB | 11.11.2022 19:11:55

Ulykker og naturkatastrofer: Vaktkommandør Helge Lund ved Vest 110-sentral sier både voksne, barn og en hund alle er i god behold. Brannvesenet forsøkte først å komme seg fram til eneboligen, men lyktes ikke.

– De er i et trygt område nå, men de kommer ikke videre på grunn av alt vannet. Men de sitter i en traktor og har det trygt og godt, sier han til NTB.

– Cirka en halv meter vann fra elva renner rundt huset, tvitrer 110-sentralen.

Vest politidistrikt melder at Teigeldalsvegen som går fra Evanger mot Brekkhus i Voss, er stengt. Den er ikke farbar fordi Teigedalselva har begynt å stige over veibanen.

– Vi jobber nå med å få fraktet de evakuerte videre, sier Lund.

– Det er vann oppetter grunnmuren, men de 80 sauene der har nå fått mat, så det skal gå bra foreløpig, sier Lund.

Nedbøren skal fortsette fram mot midnatt, så alle nødetatene kommer til å være i full beredskap utover kvelden og natta.

– Her er det fullt kaos, og folk og biler går på kryss og tvers inne på området. Nå må de få gjort noe med dette Vangsvatnet! roper en av gjestene, Rune Hagebø, til Avisa Hordaland.

Kommunen har etablert kriseledelse for å håndtere flommen.

Strekningen mellom Voss og Dale på Bergensbanen er stengt på grunn av de store nedbørsmengdene og vann i sporet, det samme er E16 på flere steder i kommunen.

Litt lenger opp i dalen er et sauefjøs også truet av flommen.

Fortvilte campinggjester på Voss Camping prøver å redde campingvognene sine fra enorme vannmengder fra Vangsvatnet.

(©NTB)

Flere nyheter: