reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Rektor ved Sveio skule, Ben Jerry Ellingsen er bekymret over barns bruk av sosiale medier. Foto: Daniel DeNiazi

– Voksne har et ansvar når barn er på Tik Tok

Rektor ved Sveio skule, Ben Jerry Ellingsen mener det er viktig at foreldre og skolen jobber sammen mot det som skader barn på nettet.

Av Daniel DeNiazi | 17.09.2020 14:02:37

Sosiale medier: – Det er så mye på nettet som er så skadelig for både barn og voksne. Ingen har godt av å se ting som er skadelig, uansett om du er 50 år gammel, sier Ellingsen.

– Det er forferdelig at barn ser noen tar sitt eget liv, og ihvertfall er det ikke bra for barnesinn. Det er det som bekymrer meg mest.

Ellingsen sier til Radio Haugaland at han er svært bekymret for barn under 13 års alderen som bruker Tik Tok og andre sosiale medier, spesielt med tanke på at foreldre ikke har kontroll over barns nettbruk.

– Jeg er veldig bekymret, og vi ser at barn langt under 13 års alderen tar i bruk Tik Tok. Med engang du gir et barn uavhengig alder, en smarttelefon så medfører det et ansvar om å følge opp. Det er ikke bare å gi en telefon og fritt fram å laste ned og gå inn på internett. Det er et ansvar som voksne må ta og forholde seg til.

Foto: Daniel DeNiazi

Han tror foreldre er redde for at deres barn ikke skal få oppfylle det kravet som dagens samfunn forventer av dem, ved å ha en telefon «fordi alle andre har det».

– Vi har hørt at barn sier at «alle andre har», og det medfører at foreldre blir satt i et hjørne om å være mer givende, men tenker ikke over hva konsekvenser det medfører.

Ellingsen mener mediene har for mye fokus på saken rundt Tik Tok, og sier at det kan også være skadelig når folk føler seg trigget til å søke opp problemet.

– Vi har hatt elever som har sett videoen, og det har gjort et sterkt inntrykk hos dem. Vi snakker om Tik Tok og sosiale medier med våre elever, men skolen kan ikke fikse alt. Det er derfor viktig at foreldre samarbeider med skolen om problemstillingen, slik at vi kan skåne våre barn mot det som er skadelig. Det kan settes et dypt sår hos barn.

Sveio skule har kontinuerlige MOT-økter, der målet er å gjøre barn og ungdommer bevisste på sine egne valg, og mot til å si «nei» som kan være skadelig for dem.

– Vi bruker ofte MOT-økter, barnevakten og andre tiltak for å gjøre elever bevisste på hva de ellers bør være forsiktige med, men det beste tiltaket er å samarbeide tett med foreldre, og stå sammen om et bedre samfunn.

Flere nyheter: