reklame for smiaa
Menu
En person har mistet livet i en trafikkulykke ved Kobbskartunnelen i Sørfold kommune, sier politiet i Nordland. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Vogntogsjåfør døde i påkjørsel på E6 i Nordland

En utenlandsk vogntogsjåfør døde på stedet da han ble truffet av en personbil i en trafikkulykke like ved Kobbskartunnelen i Sørfold kommune fredag.

Av NTB | 11.04.2020 12:47:56

Ulykker og naturkatastrofer: Klokken 14.43 fredag ettermiddag meldte politiet i Nordland på Twitter at det hadde vært en trafikkulykke på E6, ved Kobbskartunnelen i Sørfold.

– Totalt sett er det to personer involvert. Veldig uklart hendelsesforløp. Skal være en personbil og et vogntog involvert, skrev politiet først på Twitter.

– Det var en personbil som kom sørover på E6 og som kom til en strekning der det sto et vogntog stille og føreren var utenfor, trolig for å sette på kjetting. Personbilen bremset og har trolig mistet kontrollen og kjørt på sjåføren. Han ble erklært død på stedet da ambulansepersonell kom, sier operasjonsleder Mads Bernhoft i Nordland politidistrikt til NTB

Sjåføren av vogntoget var utenlandsk. Norsk politi måtte varsle mannens pårørende før de kunne gå ut med detaljer om ulykken.

– Både vi i politiet og ulykkesgruppa til Vegvesenet vil granske hendelsen, sier Bernhoft.

Føreren av personbilen ble lettere skadd i ulykken etter at personbilen kjørte inn i en snøskavl og ble kastet rundt etter sammenstøtet.

Politiet opplyser lørdag ettermiddag at det ikke har lyktes dem å komme intakt med vogntogsjåførens pårørende i vedkommendes hjemland.

Flere nyheter: