Menu
Mats Rosseli Olsen scoret 1-1-målet for Norge mot Latvia i ishockey-VM. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva via AP / NTB

VM-tap i ishockey for Norge – 2-3 mot Latvia

Norge kjempet hardt og presset Latvia mot slutten, men unødvendige utvisninger ødela på vei mot det andre norske nederlaget i ishockey-VM. Latvierne vant 3-2.

Av NTB | 16.05.2022 17:46:11

Sport: Det norske laget kom under, men kjempet seg tilbake og var gode i starten på midtperioden. Så fikk Ludvig Hoff en matchstraff og laget en fem minutters utvisning å stri med. Det ødela. Latvierne scoret to ganger som følge av undertallsspillet.

Mats Rosseli Olsen og Max Krogdahl scoret de norske målene.

I første perioden klarte de norske spillerne å ri av to latviske overtall og holdt nullen i litt over 14 minutter, men da Rodrigo Abols fikk stå alene foran det norske målet, klarte ikke Henrik Haukeland å avverge.

Kort etter at Norge red av den tredje utvisingen kom de på en kontring. Hoff kom rett fra utvisningsboksen. Han fant backen Daniel Bøen Rokseth som fikk igjen passet til Rosseli Olsen. Sistnevnte kom i stor fart foran mål og ordnet utligningen med et skudd langs isen.

Det var Norge-trener Petter Thoresens menn som var friskest i annen perioden. Columbus Blue Jackets-målvakten Elvis Merzlikins klarte likevel å stå imot et par gode forsøk fra Kristian Jakobsson.

Etter å ha ridd av det lange undertallsspillet, måtte slitne norske spillere se at Roberts Bukarts plasserte pucken opp i krysset bak Haukeland til 3-1.

– Femminutteren er grei de. For beinkrok er ikke lovlig i ishockey. Verre er det at latvierne får drive på med holdinger hele tiden. Det er klønete å la dem få spille fem mot tre i vår gode periode, sa kaptein Mathis Olimb til Viaplay.

I tredjeperioden reduserte backen Krogdahl til 2-3 etter solid spill av Ken André Olimb i offensiv sone.

Det norske laget har tapt 0-5 for Finland og slått Storbritannia 4-3 etter straffer tidligere i VM. Laget har igjen Østerrike (18/5), Tsjekkia (21/5), Sverige (22/5) og USA (24/5) i gruppespillet.

I den gode norske perioden røk Hoff på en matchstraff etter å ha tatt beinkrok på en motstander. Norge måtte spille tre mot fem. Latvia satte inn 2-1-målet etter bare 27 sekunder i overtallet, og nordmennene måtte spille ytterligere fire og et halvt minutt fire mot fem.

(©NTB)

Flere nyheter: