reklame for Sheiken Bowling
Menu
VM-sjefen Hassan Al-Thawadi sier han ville hatt et problem med bruken av mangefargede kapteinsbind. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

VM-sjefen om mangefargede kapteinsbind: – Sender et splittende budskap

VM-sjefen i Qatar avviser blankt at han var involvert da Fifa truet nasjoner som planla å bruke det regnbuefargede kapteinsbindet med sanksjoner.

Av NTB | 28.11.2022 21:07:58

Politikk: Sju europeiske nasjoner kom til VM-sluttspillet i Qatar med intensjon om å bruke det mangefargede kapteinsbindet for å vise støtte til den mye omtalte OneLove-inkluderingskampanjen.

Planene måtte imidlertid skrinlegges etter at ledelsen i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) varslet mulige sportslige sanksjoner.

VM-sjefen i Qatar, Hassan Al-Thawadi, sier i et ferskt intervju at han ikke hadde noe med den beslutningen å gjøre.

– Det var en Fifa-avgjørelse. Jeg var ikke en del av den diskusjonen, sier han til Talksport ifølge BBC.

– Deres (Fifa) politikk er at de har egne kapteinsbind som representerer inkludering og en rekke andre temaer som bærekraft og så videre, fortsetter Al-Thawadi.

– Jeg var ikke nervøs for det, men for meg, hvis et lag bestemte seg for å gjøre det gjennom en hel sesong, er det én ting. Men hvis de kommer for gjøre et poeng eller markere her i Qatar, er det noe jeg ville hatt et problem med, sier VM-toppen.

Han forklarer videre eget ståsted med «det enkle faktum at dette er en del av verden som har sitt eget sett med verdier». Al-Thawadi understreker også at han her ikke refererer til bare Qatar, men til den arabiske verden.

Han sier i intervjuet at verdiene som ligger til grunn for dagliglivet i Qatar er regionale, og at de er en fundamental del av den islamske verdens religiøse verdier.

– Så hvis du kommer med en uttalelse her i Qatar eller som er spesifikt adressert til Qatar, og i forlengelsen av det den islamske verden, har jeg selvfølgelig et problem med det. Det etterlater et veldig splittende budskap, sier han ifølge BBC.

– Vi er kanskje ikke enige om alt. Det er noen ting vi ikke blir enige om. Men det er mer som forener oss, vi har en felles plattform, og vi må finne denne felles plattformen for på kunne si «La oss finne en måte å eksistere sammen og gå videre», sier Al-Thawadi.

Det var England, Wales, Belgia, Danmark, Tyskland, Nederland og Sveits som hadde planer om å spille med det mangefargede kapteinsbindet i VM.

Han innrømmer samtidig at han hadde reagert dersom det mangefargede kapteinsbindet hadde blitt tatt i bruk.

VM-sjefen gir uttrykk for at han og folket i Qatar ønsker at resten verden skal bli kjent med dem og forstå dem.

(©NTB)