Menu
Kristian Sæverås (til venstre) og Christian O'Sullivan med EM-bronsen fra i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB

VM-profil rammet av koronavirus og hjertebetennelse: – Det er ikke helt krise

Håndballkeeperen Kristian Sæverås (24) har hatt en rufsete oppladning til håndball-VM med covid-19-sykdom og hjertemuskelbetennelse.

Av NTB | 06.01.2021 10:38:14

Medisin og helse: – Jeg var ute i åtte uker. Det var først korona i en mild utgave, men så tok jeg en MR-skanning. Den viste at det var en infeksjon på hjertet etter koronasykdommen. Det var ikke alvorlig, men klubben min (Leipzig) tok ingen sjanser. Så jeg fikk ikke trene før det var borte. Jeg glad klubben tok dette så nøye som den gjorde, sier Sæverås til NTB.

– Jeg har også fått fin oppfølging fra Olympiatoppen, sier Sæverås.

Han ligger for tiden i treningsleir i den tyske byen Flensburg. Norge spiller to testkamper mot Danmark før VM-avreisen tirsdag.

– Det har ikke vært den mest optimale oppladningen, men jeg er bare glad jeg ble klar til VM. Jeg synes det går bedre og bedre for hver dag. Jeg er nesten tilbake på samme nivå i styrke som før jeg ble syk. Kondisjonen henger litt etter. Håndballformen er ikke helt på topp, men det kommer seg og er ikke helt krise, sier Sæverås.

Sæverås har med seg Torbjørn Bergerud og Espen Christensen som norske keepere i VM.

Norge møter Frankrike VM-åpningen 14. januar. Etter det venter kamper mot Østerrike og USA i gruppespillet.

VM spilles i perioden 13.-31. januar med Danmark som tittelforsvarer.

(©NTB)

Flere nyheter: