Menu
Søren Wærenskjold, her etter NM-tempoen i sommer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB.

VM-medaljen glapp for Wærenskjold: – Litt overrasket

Syklist Søren Wærenskjold (21) lå godt an i U23-klassen mandag, men endte opp på 4.-plass. Hans lagkamerat Johan Price-Pejtersen vant.

Av NTB | 20.09.2021 13:22:36

Sport: Dansken vant foran australske Lucas Plapp og Florian Vermeersch fra Belgia. Wærenskjold var to sekunder unna VM-bronse. Opp til Price-Pejtersen var det 13 sekunder.

Uno X-rytter Wærenskjold gikk ut nest sist med kun den danske favoritten Price-Pejtersen etter seg på den 30,3 kilometer lange etappen i belgiske Brugge.

Ved første mellomtid etter 13 kilometer var Wærenskjold 4,5 sekunder bak teten og på 4.-plass. Sørlendingen kjørte seg opp, men det gjorde Price-Pejtersen også og ledet ved neste passering 10 kilometer før mål. Wærenskjold var nummer tre i mål og ble dyttet ned av vinneren Price-Pejtersen.

– Det er dritt. Jeg tror jeg kjørte min beste tempo i år. Jeg vet at jeg er litt mindre tempospesialist enn de foran meg, men jeg hadde som mål å kjempe om gullet, sa Wærenskjold til TV 2.

Mandalitten la til at han synes han hadde en god avslutning, men det viste seg at konkurrentene også hadde det.

– Jeg ble litt overrasket da jeg hørte at jeg ble nummer fire, sa 21-åringen.

Wærenskjold tok nylig EM-sølv på tempo i U23-klassen. I sommer ble det samme valør under NM-tempoen bak Tobias Foss.

Daniel Årnes deltok også i temporittet mandag. Med startnummer 24 var VM-debutanten i U23-klassen i mål som nummer 13 og endte til slutt langt bak med tiden 36.34,73. Kristiansand-rytteren var skuffet, men fattet i intervju med TV 2 etter målgang i Brugge.

Sykkel-VM i Belgia fortsetter med temporitt for kvinner og menn i juniorklassen tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: