Menu
Magnus og Maia Ramsfjell endte på 4.-plass i curling-VM blandet lag. Foto: Salvatore Di Nolfi / Keystone via AP / NTB

VM-medaljen glapp for curlingsøsknene

Maia og Magnus Ramsfjell tapte lørdagens bronsekamp i curling-VM blandet lag 5-7 for Tyskland.

Av NTB | 30.04.2022 11:45:59

Sport: Dermed ble det den sure 4.-plassen for søskenparet i VM. Ramsfjell-laget bommet med siste stein i forsøket på å berge forlengning, og dermed stjal Tyskland ett poeng i siste omgang.

Det skal sies at det så vrient ut allerede etter to omganger i bronsekampen. Da hadde Pia-Lisa Schöll og Klaudius Harsch stjålet poeng i begge omganger og tatt ledelsen 3-0.

Sakte, men sikkert startet en norsk snuoperasjon. Ramsfjell-søsknene reduserte til 1-3 og 2-3 før de senere tok føringen 5-4 med tre poeng i sjette omgang.

Tyskerne kontret med en topoenger og skapte ordentlig spenning før siste omgang. Schöll og Harsch lå noe foran hele veien, og Maia Ramsfjell bommet hårfint med sin harde sistestein, slik at tyskerne ble liggende med bestestein.

Norges lag spilte flere jevne kamper i cupspillet etter å ha blitt nummer tre i sin innledende pulje. Canada ble slått 6-5 i omspillet før det ble et knepent 7-8-tap i forlengning mot vertsnasjonen Sveits i semifinalen.

Gullet i mesterskapet i Sveits gikk til Skottland, som slo sveitserne 9-7 i finalen.

Ramsfjell-søsknene deltok i blandet lag-VM også i 2018, og den gang ble det 9.-plass. I fjor tok ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten VM-sølv.

(©NTB)

Flere nyheter: