Menu
Forbundsleder Jan Olav Andersen i EL og IT Forbundet vil ha norsk boikott av fotball-VM i 2022. Foto: Vidar Ruud / NTB

VM i Qatar: LO-forbund uenige om boikott

El og IT Forbundet vil ha norsk boikott av VM i Qatar i 2022. Avgjørelsen kommer etter at LO-kollega Fellesforbundet sa nei til boikott tidligere i mars.

Av NTB | 17.03.2021 12:53:11

Sport: Forbundsstyret i El og IT Forbundet stiller seg bak kravene om en norsk boikott av fotball-VM i Qatar. Det melder forbundet i en pressemelding.

Det er det andre forbundet i LO som har gått ut med krav om boikott av mesterskapet. Norsk Arbeidsmandsforbund gikk for øvrig inn for boikott i 2015.

Jan Olav Andersen i El og IT Forbundet sier at de ikke kan støtte arbeidsforholdene i Qatar. Han går også hardt ut mot regimet i landet.

– Som fagforbund og medmennesker kan vi ikke akseptere at våre yrkeskamerater utnyttes på det groveste og dør i hopetall for at et bedritent regime skal sole seg i glansen et fotball-VM gir.

LO-kollega Fellesforbundet ga tidligere i mars uttrykk for at boikott ikke er veien å gå.

– Hvis du bare vedtar boikott, så er det en boikott uten å ha en strategi videre. Det gir ikke annet enn en tilfredsstillelse om at du har sagt hva du mener om et VM i Qatar, ikke mer enn det, sa nestleder Steinar Krogstad i et intervju med VG.

(©NTB)

Flere nyheter: