reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Spiller Mats Zuccarello VM for Norge neste år? Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

VM-gruppene i ishockey klare: Norge mot Canada og USA

Norge møter blant andre Canada og USA i neste års ishockey-VM for menn. Mesterskapet spilles i Latvia og Hviterussland.

Av NTB | 20.05.2020 11:32:54

Sport: Onsdag ble gruppene definitivt offentliggjort etter et møte i styret i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF). Dette er resten av Norges motstandere i puljespillet: Finland, Tyskland, Latvia, Italia og Kasakhstan.

Kampene spilles i Latvias hovedstad Riga. Der vil også to av fire kvartfinales arrangeres.

– Det er tøffe grupper, men lag som Italia, Kasakhstan og Latvia tror vi at vi absolutt skal kunne kjempe med, sier den norske landslagstreneren Petter Thoresen til NTB.

I den andre gruppen møtes Russland, Sverige, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Danmark, Storbritannia og Hviterussland. Disse kampene er lagt til Minsk i Hviterussland.

Seedingen av deltakerne ble gjort på bakgrunn av verdensrankingen. Der ligger Norge som nummer elleve. I løpet av noen uker vil kampprogrammet foreligge. Mesterskapet skal spilles i mai neste år.

– Det er ikke lett å spå så langt fram i tid i den situasjonen vi er nå. Først og fremst håper jeg at ishockey-ligaene kommer i gang i løpet av høsten, sier landslagssjef Thoresen.

Årets VM skulle vært arrangert i Sveits, men ble avlyst på grunn av viruspandemien.

Etter VM neste år venter OL-kvalifisering for Norge. Den går på hjemmebane i Hamar i august mot Sør-Korea, Danmark og Slovenia. Bare turneringsvinneren får plass i OL.

(©NTB)

Flere nyheter: