Menu
Sander Sagosen etter håndballkampen mellom Sverige og Norge på Ondrej Nepela Arena i Bratislava under EM 2022 i Slovakia og Foto: Annika Byrde / NTB

VM-frist for Sagosen – positiv utvikling

Sander Sagosens opptrening går som planlagt etter to operasjoner. Han bør være i spill fra desember for å være aktuell for håndball-VM.

Av NTB | 16.08.2022 07:20:49

Medisin og helse: Sagosen pådro seg et brudd i venstre ankel i juni. Han ble operert i Tyskland kort tid etter. Han var så gjennom et nytt inngrep i Norge en måneds tid senere. Det ble gjennomført da en kontroll avdekket at den første operasjonen ikke hadde vært 100 prosent vellykket.

Det er anslått at det tar fra seks til åtte måneder å bli spilleklar igjen etter en slik skade og inngrep.

Rekonvalesensen går etter planen, og Sagosen trener hardt om dagen.

– Skal det være aktuelt (med VM), må han spille håndball i slutten av november eller starten av desember. Han må ha en gjennomkjøring i klubb. Det er viktig at han får den tiden før slik at han ikke går rett inn i mesterskap, sier landslagssjef Jonas Wille til NTB.

Den tyske Bundesliga har fem serierunder fra slutten av november til 26. desember.

– Sander er fortsatt ung, og vi skal ha nytte av ham i mange år. Derfor skal vi ha med oss hodet når vi gjør disse vurderingene, sier Wille.

VM spilles fra 12. til 29. januar. Det blir arrangert i Polen og Sverige. Norge havnet i gruppe med Nord-Makedonia, Argentina, Nederland.

Sagosen blir Kolstad-spiller fra sommeren neste år.

(©NTB)

Flere nyheter: