Menu
Esten Hansen-Møllerud Hauen (til h.) i aksjon i årets friidretts-NM. Han ble onsdag utslått på 3000 meter i U20-VM. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

VM-finalen glapp for Esten Hansen-Møllerud Hauen

Esten Hansen-Møllerud Hauen løp litt for sakte til å sikre finaleplass på 3000 meter i U20-VM i friidrett. Han hadde beste tid av de utslåtte.

Av NTB | 03.08.2022 17:50:46

Sport: 19-åringen fra Ren-Eng løp i 2. kvalifiseringsheat og kom inn til 8.15,70, snaut to sekunder bak hans personlige rekord. Han ble nummer ti i heatet og så spanske Mario Monreal på 9.-plass knipe den siste finaleplassen. Det skilte 2,21 sekund mellom de to.

De seks beste i hvert heat og tre beste tider for øvrig løste billett til fredagens finale. Dermed visste Hauen at han måtte være blant de ni beste i heatet for å ha sjanse til å avansere.

Tempoet var best i nordmannens heat, og alle de tre som gikk videre på tid løp i det heatet. Hauen løp fortere enn de to siste som sikret finaleplass i det første heatet.

Beste tid i kvalifiseringen hadde Edwin Kimosong Kisalsak fra Kenya med 7.55,60. Fire mann i 2. heat løp fortere enn Felix Kiptarus Korir, som vant det første heatet. De seks beste tidene ble notert av afrikanske løpere.

(©NTB)

Flere nyheter: