Menu
VM-debutanten Cody Gakpo sendte Nederland-fansen i ekstase. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

VM-debutant avgjorde da tamt Nederland slo Senegal 2-0

Favoritten Nederland skapte lite mot Senegal, men to enkle scoringer på slutten holdt til 2-0 og tre poeng i første VM-kamp.

Av NTB | 21.11.2022 19:07:05

Sport: Det var en noe heldig seier i en relativt kjedelig og jevnspilt affære med to forsiktige lag tilsynelatende preget av åpningsnerver. Nederland er klar favoritt til å vinne gruppe A, men de bød ikke tilhengerne sine på mye finspill mandag.

De ble berget i det 84. minuttet av sin eneste avslutning på mål i kampen og en uvøren Senegal-keeper i Édouard Mendy. Sisteskansen ruset ut for å bokse unna et godt innlegg fra Frenkie de Jong, men VM-debutanten Cody Gakpo traff ballen først og headet den i mål til full jubel blant de oransjekledde på tribunen i Doha.

Senere ga Mendy en billig retur på et skudd fra Memphis Depay, som Davy Klaassen satte inn til 2-0.

Etter første runde er dermed Nederland på topp i gruppa sammen med Ecuador, som slo VM-verten Qatar 2-0 i åpningskampen søndag.

Så skulle det gå mye tid mellom sjansene. Lagene tok lite risiko, og Nederland lot Senegal ha ballen en del og satset på kontringer.

Det fikk en god en etter 18 minutter, og den burde ha resultert i at midtbaneeleganten De Jong scoret. Han kom alene med keeper på en pasning fra Steven Berghuis og burde skutt på direkten, men driblet seg i stedet fast.

Senegal fikk også sine overgangsmuligheter, men de var forsiktige og angrep stort sett med få spillere. Beholdningen før hvilen var et par halvfarlige langskudd.

Nottingham-proffen Kouyaté måtte for øvrig fraktes av banen med det som så ut som en lårskade.

Nederland kastet inn den småskadde Barcelona-stjernen Memphis Depay i jakten på scoring, men det gikk for smått og sakte med de oransjekledde også i den andre omgangen.

Så kom et øyeblikks magi av De Jong, en dårlig involvering av Mendy og hodestøtet fra VM-debutant Gakpo som avgjorde kampen.

Det kom et tidlig varsel om at det kunne bli en underholdende kamp. Bare fire minutter var spilt da nederlenderne stormet i angrep. PSV-talentet Cody Gakpo kunne skutt selv, men trillet uselvisk til Steven Bergwijn, som akkurat ikke nådde ballen. Senegal slapp med skrekken da Vincent Janssen hamret den løse ballen i blokka.

Det afrikanske laget måtte tåle skader på Abdou Diallo og Cheikhou Kouyaté etter pause, men de kom til omgangens to første sjanser. Først da Boulaye Dia overrasket med et raskt skudd i nærmeste hjørne som Andries Noppert fikk slått til corner. Så var det Idrissa Gana som testet Nederland-keeperen fra distanse uten uttelling.

(©NTB)