Menu
Marte Olsbu Røiseland etter målgang på normaldistansen under VM i skiskyting i Anterselva. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

VM-bronse til Olsbu Røiseland på normaldistansen, gulldobbel til Wierer

Marte Olsbu Røiseland tok bronse og sin fjerde strake medalje i skiskytter-VM på normaldistansen. Italienske Dorothea Wierer kopierte jaktstartseieren.

Av NTB | 18.02.2020 15:46:32

Sport: Olsbu Røiseland var til slutt slått med 15,8 sekunder av den dobbelte verdensmesteren Wierer i Anterselva tirsdag. Hjemmefavoritten vant med 2,2 sekunder på den tyske overraskelsen Vanessa Hinz.

– Dette hadde jeg ikke trodd i dag med 18 treff, men herremin så gøy, sa Olsbu til NRK.

– Jeg gjør min beste normaldistanse denne sesongen i VM, og det etter en tøff helg med mye oppstyr, tilføyde hun.

Froland-jenta innledet med feilfri skyting på første liggende, men måtte tåle ett tilleggsminutt på første stående. Det så lenge ut til å bli sprintverdensmesterens eneste feilskjær, men på siste stående kom en hårfin bom.

Den kostet henne gullet.

Dermed glapp medaljen for 23-åringen.

Tandrevold gjorde samtidig et meget solid løp, og hadde kun ett bomskudd fra andre skyting da hun skjøt om gullet.

Ett tilleggsminutt på hver av de to første skytingene ble etterfulgt av ytterligere to på den tredje. Dermed var alt håp om en framskutt plassering ute.

Synnøve Solemdal fikk sjansen på tirsdagens normaldistanse på bekostning av Karoline Knotten. Tingvoll-jenta fikk sitt løp ødelagt med tre tilleggsminutter på første stående skyting.

Totalt ble det fire tilleggsminutter på Solemdal.

Dyre bom på siste stående fikk også sent startende Ingrid Landmark Tandrevold. Fossum-løperen skjøt om en mulig gullmedalje på siste skyting, men måtte tåle to bom.

Tiril Eckhoff kom til VM som en av de aller største favorittene til å ta et individuelt gull på kvinnesiden, men tirsdag kom en ny skuffelse for 29-åringen.

(©NTB)

Flere nyheter: