Menu
Petra Vlhová på vei mot slalåmseier i Åre fredag. Foto: Pontus Lundahl, TT via AP / NTB

Vlhová vant i Åre og leder verdenscupen sammenlagt

Petra Vlhová fra Slovakia vant fredagens slalåmrenn i Åre og overtok ledelsen i verdenscupen alpint fra Lara Gut-Behrami foran de fem siste rennene.

Av NTB | 12.03.2021 20:53:43

Sport: Vlhová noterte med startnummer 1 en tid ingen greide å utfordre i første omgang. I finaleomgangen forsvarte hun ledelsen med femte beste omgangstid og seiret to tidels sekund foran nybakt verdensmester Katharina Liensberger.

Vlhová tok sin 20. verdenscupseier i bakken der hun også vant sin første. Med seieren er hun 64 poeng foran Gut-Behrami, som ikke kjører slalåm. Den slovakiske 25-åringen økte også sin ledelse i slalåmcupen. Der er hun 85 poeng foran Shiffrin.

– Jeg føler presset, men jeg vet hvordan jeg skal håndtere det, sa Vlhová.

– Jeg lærer av hvert eneste renn jeg kjører. Målet er å bli perfekt.

Dermed må amerikaneren vente iallfall til lørdag med å tangere Ingemar Stenmarks rekord for flest verdenscupseirer i én disiplin. Han vant 46 i storslalåm, hun står fortsatt med 45 i slalåm.

– Jeg er mer stolt av dette enn jeg er av mange av mine seirer. Jeg gjorde en feil, men jeg fortsatte å presse og kjørte godt på ski, sa Shiffrin.

Finaleløypa var stukket av hennes trener Jeff Lackie, men hun fikk problemer med en port og kom på innerski.

Ali Nullmeyer fra Canada kjørte seg med beste omgangstid i finalen opp fra 29.-plass og ble nummer 12.

Det var fire norske deltakere. Kaja Norbye endte på 43.-plass og kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen, mens Thea Louise Stjernesund kjørte ut i første omgang.

Det er nytt slalåmrenn i Åre lørdag, før verdenscupen avsluttes med fire renn i Lenzerheide kommende uke.

Mikaela Shiffrin var toer etter første omgang, men gjorde en stor feil snaut halvveis i finaleløypa og holdt på å kjøre ut. Hun hentet seg mesterlig inn, men måtte nøye seg med tredjeplass.

Kristin Lysdahl var beste norske på 10.-plass. Hun hadde samme plassering etter første omgang og forsvarte den med 12. beste omgangstid i finalen. Kristina Riis-Johannessen kjørte på hundredelet like fort som Lysdahl i finalen og endte på 16.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: