Menu
Petra Vlhová på vei mot slalåmseier i Åre fredag. Foto: Pontus Lundahl, TT via AP / NTB

Vlhová vant i Åre og leder verdenscupen sammenlagt

Petra Vlhová fra Slovakia vant fredagens slalåmrenn i Åre og overtok ledelsen i verdenscupen alpint fra Lara Gut-Behrami foran de fem siste rennene.

Av NTB | 12.03.2021 17:53:09

Sport: Vlhová noterte med startnummer 1 en tid ingen greide å utfordre i første omgang. I finaleomgangen forsvarte hun ledelsen med femte beste omgangstid og seiret to tidels sekund foran nybakt verdensmester Katharina Liensberger.

Vlhová tok sin 20. verdenscupseier i bakken der hun også vant sin første. Med seieren er hun 64 poeng foran Gut-Behrami, som ikke kjører slalåm. Den slovakiske 25-åringen økte også sin ledelse i slalåmcupen.

Mikaela Shiffrin var toer etter første omgang, men gjorde en stor feil snaut halvveis i finaleløypa og måtte nøye seg med tredjeplass. Dermed må amerikaneren vente iallfall til lørdag med å tangere Ingemar Stenmarks rekord for flest verdenscupseirer i én disiplin. Han vant 46 i storslalåm, hun står fortsatt med 45 i slalåm.

Kristin Lysdahl var beste norske på 10.-plass. Hun hadde samme plassering etter første omgang og forsvarte den med 12. beste omgangstid i finalen. Kristina Riis-Johannessen kjørte på hundredelet like fort som Lysdahl i finalen og endte på 16.-plass.

Ali Nullmeyer fra Canada kjørte seg med beste omgangstid i finalen opp fra 29.-plass og ble nummer 12.

Det var fire norske deltakere. Kaja Norbye endte på 43.-plass og kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen, mens Thea Louise Stjernesund kjørte ut i første omgang.

Det er nytt slalåmrenn i Åre lørdag, før verdenscupen avsluttes med fire renn i Lenzerheide kommende uke.

(©NTB)

Flere nyheter: