Menu
Ragnhild Mowinckel fikk en tøff finaleomgang i storslalåm i Åre fredag. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB

Vlhova-seier i Åre – Mowinckel ned fire hakk i storslalåm

Petra Vlhova forsvarte ledelsen fra første omgang og vant suverent fredagens storslalåm i Åre. Det ble en norsk skuffelse med Ragnhild Mowinckel på 11.-plass.

Av NTB | 11.03.2022 19:40:07

Sport: Ingen var i nærheten av Vlhova i den svenske traseen. Slovakias alpinstjerne var kun tre hundredeler foran Marta Bassino (Italia) etter første omgang, men i finalen ble avstanden mellom dem på hele 1,24 sekunder.

Seieren var Vlhovas 26. i verdenscupen, men «kun» hennes sjette i storslalåm. Flesteparten av triumfene har kommet i slalåm.

Mowinckel var nummer sju og 1,04 bak Vlhova etter første gjennomkjøring. I stedet for å klatre oppover på listene, falt hun fire plasseringer. Molde-alpinisten fikk svi for å kjøre for avventende, og særlig noen utslag i siste halvdel ødela mye.

29-åringen endte 3,08 sekunder bak vinnertiden.

Tungt ble det også for Thea Stjernesund. Hun ramlet fra 8.- til 18.-plass, mens Maria Tviberg la seg inn som nummer 17.

Mina Fürst Holtmann kjørte litt over halve løypa før hun røk ut i første omgang. På det tidspunktet var hun blant de beste.

OL-vinneren Sara Hector var treer før finalen på hjemmebane, men den svenske stjernen kom aldri til mål. Hun leder fortsatt storslalåmcupen foran franske Tessa Worley.

(©NTB)

Flere nyheter: