reklame for Sheiken Bowling
Menu
Mannen som hevder å ha gitt millioner av euro fra til Libyas diktator Muammar Gaddafi til Frankrikes daværende president Nicolas Sarkozy (bildet), går nå tilbake på sin forklaring. Foto: Lise Åserud / NTB

Vitne trekker påstand om at Sarkozy fikk penger fra Gaddafi

Et viktig vitne har trukket tilbake påstanden om at Frankrikes ekspresident Nicolas Sarkozy fikk millioner av euro fra Libyas diktator Muammar Gaddafi.

Av NTB | 12.11.2020 12:38:19

Kriminalitet og rettsvesen: Den fransk-libyske forretningsmannen Ziad Takkiedine har hevdet at han leverte kofferter med totalt 5 millioner euro fra Tripoli til Sarkozys stabssjef til bruk i valgkampen i 2006 og 2007.

En lettet Sarkozy reagerte raskt på de første meldingene i BFM TV og Paris Match med å si at sannheten endelig kommer for en dag.

– Den fremste anklageren innrømmer sine løgner. Han ga meg aldri penger, og det var aldri noen ulovlig finansiering av valgkampen i 2007, sa han.

Takkiedine, som befinner seg i Beirut på flukt fra fransk rettsvesen på grunn av en annen tvilsom finansaffære, sendte ut en video der han sier at påtalemyndigheten hadde vridd på ordene hans, og at det aldri var snakk om finansiering av Sarkozys valgkamp.

(©NTB)

Flere nyheter: