Menu
Håvard Holmefjord Lorentzen er testet og klar for skøyte-VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Virustesting under skøyte-VM

Arrangørene av skøyte-VM på Hamar tar det nye koronaviruset på alvor. Løperne blir testet.

Av NTB | 26.02.2020 15:16:35

Sport: Løperne og ledere ble testet da de ankom VM-hotellet i Hamar. Det var imidlertid ingen av dem som hadde vært i Asia den siste tiden. De fleste kom fra USA via Schiphol i Nederland og til Norge.

– Det har ikke dukket opp noen tilfeller av det jeg vet. Vi har hatt helsesjekk av samtlige som har ankommet. Vi har tatt temperatursjekk i henhold til de retningslinjene vi har fått fra ISU. Det er ingen røde flagg, sier generalsekretær i skøyteforbundet Håkon Dahl til NTB.

– De fleste av løperne har dessuten vært igjennom tilsvarende sjekk både fra Calgary og Salt Lake City. De fleste har vært gjennom dette for tredje gang, og da er jo faren mindre, tilføyer han.

Det norske VM-håpet Håvard Holmefjord Lorentzen tar det hele med knusende ro.

– Vi har ikke merket noe til noe ekstra i forbindelse med koronaviruset annet enn at vi ble sjekket her på hotellet. Vi blir også sjekket når vi ankommer hallen. Ikke hver gang, men når konkurransene startet til helgen må vi nok sjekke kroppstemperaturen, sier han.

Ikke alle konkurrentene har vært like heldige.

– Jeg hørte jo om kineserne. Før de kom hit, hadde de to uker hvor de bodde på et hotell, ble kjørt til hallen og deretter tilbake til hotellet. De var i realiteten isolerte der, sier Lorentzen til NTB

VM innledes med 500 og 1000 meter for menn og kvinner fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: