Menu
Nikkei-indeksen reagerer på børsuroen verden over og er ned over 3 prosent ved handelsåpning tirsdag. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix

Virusfrykten sender Tokyo-børsen ned 3 prosent ved start

Nikkei-indeksen åpnet ned 3 prosent da børsene i Japan åpnet tirsdag og fulgte den globale trenden med virusfrykt og markedsnedgang.

Av NTB | 17.03.2020 02:16:41

Økonomi og næringsliv: Kloden over har sentralbanker forsøkt å stimulere med rentekutt, men pandemien og frykten for den fortsetter å prege handelen på børsene.

New York-børsene stupte mandag, og den industritunge Dow Jones-indeksen falt med 12,9 prosent, den største nedgangen på en dag siden 1987. Asia-børsene følger etter tirsdag.

Mens Nikkei-indeksen åpnet ned 3,02 prosent til 16.528,11 poeng tirsdag, startet den bredere sammensatte Topix-indeksen med en nedgang på 2,66.

Sjefstrateg Yoshihiro Ito i Okasan Online Securities kommenterer at det ikke er nok å se at regler innføres, markedene trenger å se resultater.

– Selv om alle land har tatt politiske grep for å håndtere viruset, mener mange at å faktisk forhindre videre spredning av viruset er det eneste tiltaket som kan stoppe en lavkonjunktur og verdifall for aksjer, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: