Menu
HORSENS, DANMARK 20120507. Thor Hushovd under tredje etappe av Giro d'Italia i Horsens i Danmark mandag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Virusfrykt utsetter Giro d’Italia

Sykkelrittet Giro d'Italia utsettes etter at det fredag ble klart at de første etappene i Ungarn ikke vil kjøres som følge av virusfrykt.

Av NTB | 13.03.2020 21:46:59

Sport: Ingen ny startdato er satt, men rittet skulle etter planen innledes i Budapest 9. mai. Nå sørger koronaviruset for at heller ikke dette arrangementet går som planlagt.

Ifølge arrangørene vil det ikke bli tatt en avgjørelse på når eller hvor rittet kan starte før tidligst 3. april.

De tre første etappene av rittet skulle avvikles i Ungarn før rytterne fortsatte i Italia fram til siste etappe til Milano 31. mai.

På grunn av spredningen av koronaviruset har ungarske myndigheter erklært unntakstilstand. Dette fører blant annet til at man ikke kan organisere arrangementer som samler mange mennesker.

– Som følge av dette har organisasjonskomiteen for etappene av Giro d’Italia i Ungarn meddelt at det vil være umulig å være vertskap for starten av rittet på de planlagte datoene, ble det opplyst fredag.

Det er ikke ventet at årets ritt vil bli avviklet i mai som tradisjonen er. Spørsmålet er når det eventuelt kan plasseres i sykkelkalenderen.

(©NTB)

Flere nyheter: