Menu
Partene står langt fra hverandre ved starten på årets lønnsoppgjør. Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen (til høyre) og leder i Fellesforbundet Jørn Eggum. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Virusfrykt i lønnsforhandlingene: – Dette er ikke noe du driver med på Skype

Fellesforbundet og Norsk Industri har nå sparket i gang vårens lønnsoppgjør. Men forhandlerne kan bli tvunget til å utsette hvis koronaviruset rammer.

Av NTB | 10.03.2020 14:31:28

Økonomi og næringsliv: Tirsdag ettermiddag møttes de to motpartene for å sparke i gang vårens lønnsoppgjør med høytidelig kravoverlevering på Thon Hotel Opera i Oslo.

Det skjer i en situasjon der koronasmitten når stadig flere i Norge.

Enn så lenge er alle friske, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum. Men havner sentrale forhandlere i karantene, kan partene bli tvunget til å utsette.

– Dette er ikke noe du drikker med på Skype, det er iallfall helt sikkert, sier Eggum til NTB.

Norsk Industri-sjef Stein Lier-Hansen er enig. Ifølge ham vil det rett og slett bli umulig å fullføre hvis de sentrale forhandlerne mangler.

– Vi kommer til å gjennomføre lønnsforhandlinger så lenge delegasjonene er såpass intakte at det er forsvarlig, sier han.

Fellesforbundets krav foran forhandlingene har vært økt reallønn for alle, og Eggum har signalisert at han vil kreve en ramme på over 3 prosent.

Lier-Hansen har for sin del sagt at rammen må ligge «langt ned på 2-tallet» for å være akseptabel.

Forhandlingene vil i første omgang pågå til 17. mars.

(©NTB)

Flere nyheter: