Menu
Virusfrykten har foreløpig ikke tatt grep om Oslo Børs. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Virusfrykt gir små utslag på Oslo Børs

Selv om kinesiske aksjeindekser falt bratt da markedene åpnet mandag gir det ikke store utslag på Oslo Børs. Der falt hovedindeksen 0,3 prosent etter åpning.

Av NTB | 03.02.2020 09:30:49

Økonomi og næringsliv: Ti minutter etter børsåpning mandag var hovedindeksen ned 0,43 prosent til 909,84 poeng.

Børsene i Shanghai og Shenzhen stupte rundt 8 prosent den første dagen etter nyttårsferien i virusrammede Kina etter en ukes stengning.

På ettermiddagen lokal tid mandag hadde de viktigste indeksene på begge børsene falt om lag 8 prosent. Rett etter åpningen var nedgangen enda kraftigere, men situasjonen stabiliserte seg og kursene tok seg deretter litt opp igjen.

Børsen i Hongkong åpnet også etter nyttårsfeiringen i forrige uke, men her gikk Hang-Seng-indeksen gikk opp 0,2 prosent. Heller ikke i Sør-Korea var det store endringer, men i Tokyo falt Nikkei-indeksen 1 prosent.

– Det forsinkede børsfallet hadde begrenset smitteeffekt på andre markeder, skriver Nordea Markets i sin morgenrapport mandag.

En Euro koster 10,20, det samme som før helgen, men over 20 øre mer enn for en uke siden. OPEC har innkalt til krisemøte og vurdere kutt i produksjonen for å få opp oljeprisen

(©NTB)

Flere nyheter: