Menu
New York-børsen har vært en berg-og-dal-bane denne uken. Torsdag falt de toneangivende indeksene igjen. Foto: AP / NTB scanpix

Virusfrykt gir børsfall i USA

Dow Jones-indeksen på New York-børsen falt 3,6 prosent torsdag. De øvrige toneangivende indeksene ble også påført tap.

Av NTB | 05.03.2020 22:31:29

Økonomi og næringsliv: Den bredere sammensatte S&P 500-indeksen avsluttet dagen med et fall på 3,4 prosent. Teknologitunge Nasdaq gikk ned 3,1 prosent.

Nedgangen henger sammen med frykt for at det nye koronaviruset kan sende USAs økonomi i resesjon.

Til nå har uken vært en berg-og-dal-bane som startet med oppgang mandag da det kom meldinger om at flere sentralbanker skulle varsle tiltak for å dempe effekten av viruskrisen.

Oppgangen fortsatte da New York-børsen åpnet tirsdag, men så snart den amerikanske sentralbanken kunngjorde rentekutt for å styrke økonomien, reagerte markedet med å sende aksjene ned. Dow Jones-indeksen falt 2,9 prosent. Onsdag var det oppgang på Wall Street igjen.

Svingningene ventes å fortsette så lenge antall nye smittetilfeller av koronaviruset fortsetter å øke verden rundt, ifølge analytikere og investorer.

Heller ikke oljeprisen slipper unna herjingene. Prisen på nordsjøolje falt torsdag for andre gang på få dager under 50 dollar fatet.

(©NTB)

Flere nyheter: