reklame for smiaa
Menu
Stavanger Oilers-kampene i mesterligaen er utsatt. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Viruset utsetter oppstarten av Stavangers mesterligaeventyr – får ekstra bortekamp

Stavanger Oilers skulle ha innledet høstens mesterligaspill mot svenske Rögle første uken i oktober. Nå er starten utsatt med over én måned.

Av NTB | 08.09.2020 15:37:59

Sport: Det bekrefter turneringsledelsen i en pressemelding tirsdag. Nå tas det sikte på å starte kampaktiviteten midt i november.

Årsaken til utsettelsen er utfordringene koronapandemien skaper rundt avvikling av kamper og lagenes mulighet til å forflytte seg rundt i Europa.

Fra før er det besluttet at den tidligere benyttede turneringsformatet med et innledende gruppespill skrotes kommende sesong. I stedet skal det spilles utslagskamper fra start av.

For å komprimere spilleskjemaet legges det nå opp til at de to kampene i hver utslagsrunde skal spilles påfølgende dager. Det betyr i praksis at Stavanger og Rögle møtes både 17. og 18. november. Klubben med best ranking får hjemmebane i begge oppgjørene.

Det betyr i praksis at Oilers må spille begge sine 16-delsfinaler på bortebane.

Løsningen med to påfølgende kamper benyttes både i 16-delsfinalene og åttedelsfinalene. Fra kvartfinalen gås det tilbake til den tidligere oppsatte modellen med hjemme- og bortekamper i klubbenes hjemland.

Datoene for rundene ser slik ut:

* 16-delsfinaler: 17. og 18 november

* Åttedelsfinaler: 24. og 25. november

* Kvartfinaler: 8./9. desember (første kamp) og 15. desember (andre kamp)

* Semifinaler: 2./6. januar (første kamp) og 12./13. januar (andre kamp)

* Finale: 9. februar

Stavanger møter Rögle til dobbeltkamp i 16-delsfinalene. Den første kampen skulle vært spilt i Norge 7. oktober, med retur på svensk jord seks dager deretter.

Beslutningen om utsettelse og endring av turneringsformatet ble tatt på en ekstraordinær videokonferanse i turneringsledelsen tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: